banner
Duyurular

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi salonunda 29.02.2024 tarihinde açılışı yapılacak olan ve 13 Mart tarihine kadar gezilebilecek " Kadın Renktir " sergimize sanatseverleri bekliyoruz.


Tüm dünyada kadın hakları ve  cinsiyetçi ayrımcılıkla mücadele adına farkındalık oluşturmak , kadının sosyal statüsünü tanımlamak adına 8 Mart  Dünya Kadınlar Gününüzü tebrik ederim.Dünya Emekçi Kadınlar Günü  yıldönümünde ,
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kadını yücelten sözleri  her zaman olduğu gibi yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Başkan 
Emel Şakar


Bursa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür ama herkes kabı kadar alır
Sponsorlarımız
Bir sergi, Bir gezi ve Bir İstanbul Hatırası Bedri Rahmi Eyüboğlu

Bir sergi, Bir gezi ve Bir İstanbul Hatırası  

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu olarak  Türk Sanat tarihinin önde gelen isimlerinden değerli Ressam, Şair ve Sanat Egitimcisi  Bedri Rahmi Eyüboğlu nun Istanbul Dirimart Pera ve Dirimart Dolapdere salonlarında sergilenen  "Sonsuz Yankı " başlıklı sergisine gitme kararı aldığımızda küçük bir grupla bu turu planlanmıştık. 
Duyuruyu yaptığımızda ilginin yoğun olması bizi cesaretlendirdi. Öyle ki büyük bir otobüse fazladan bir yolcu ile,  hatta yer olmadığı için aramıza katılamayan dostlarımızla tekrar plan yapma  sözüyle   yola çıktık.
Ocak ayı ortalarında olmamıza rağmen hava koşulları gezme ve yürüyüş için çok uygundu. 
Öncesinde Bedri Rahmi Eyüboğlu nun torunu Sayın Rahmi Eyüboğlu beyefendi bize eşlik etmeyi planlamıştı. Ancak yoğun programı sebebiyle aramızda olamadı. Dirimart Pera dan başlayan turumuzda   değerli yazar Ömer Faruk Şerifoğlu bize eşlik etti. Saygıdeğer yazarımıza ve Sergi  küratöru Sevgili Ahu hanıma da destekleri için çok teşekkür ediyoruz. 
Dirimart Pera  da, değerli sanatçımızın yaşam öyküsünü dinlerken, birbirinden özel ve güzel eserlerini yakından görme imkanımız oldu.
Yolculuğumuz sırasında aramıza yeni katılan üyelerimiz ve üyelik başvurusunda bulunarak aramıza katılmak isteyen  yolcularımızla da yakından tanışma olanağımız oldu. 
Şarkılarla, şiirlerle , edebi ve sanat içerikli sohbetler ve hatta masallarla geçen yolculuğumuza ilişkin notları da siz değerli üyelerimizle paylaşmak isteriz.

- Çok değerli  katkıları ve bize iyi hissettiren kendi yazdığı şiirleri için  Mehmet Kınay beyefendiye, 
-  Harika sesiyle dinlettigi güzel şarkılarıyla  eğitimli ve yetenekli arkadaşımız Esra Bulut ve güzel kızına, 
- Güler yüzü , güzel Türkçesiyle Sanat üzerine düşüncelerini paylaşan  Edebiyat öğretmenimiz Tuğba Tecirli ye,
- Eğitici masallar içeren kitapları ile minik yüreklere dokunan ve görüşlerimizi almak üzere  bir masalını bizimle paylaşan , Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ülkü Kara ya, 
-Neşesi ve şarkıları ile içimizi coşturan Başkan Yardımcımız Sevgili Selma Çelebioğlu na,
-Enerjisi ve neşesi ile bize yorgunluğumuzu unutturan ,hatta çok iyi hissettiren ,Sevgili Yazmanız Derya Yıldız Aslantürk e , 

Bizimle bu yolculuğu paylaşan uyumlu, hoşgörülü,  bilgili , ilgili değerli üyelerimiz ile çok kıymetli misafirlerimize yürekten teşekkürler ediyoruz. Eksilmeden ve hatta çoğalarak  yeni etkinliklerimizde  buluşabillmek dileğiyle,  
Sevgiyle, Sağlıkla, Sanatla Kalınız. 

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği Yönetim Kurulu


19.01.2024

Okunma Sayısı: 199


18.118.184.237








DİĞER HABERLER

Bursa Güzel Sanatları Koruma Ve Geliştirme Derneği

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top