banner
Duyurular

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi salonunda 29.02.2024 tarihinde açılışı yapılacak olan ve 13 Mart tarihine kadar gezilebilecek " Kadın Renktir " sergimize sanatseverleri bekliyoruz.


Tüm dünyada kadın hakları ve  cinsiyetçi ayrımcılıkla mücadele adına farkındalık oluşturmak , kadının sosyal statüsünü tanımlamak adına 8 Mart  Dünya Kadınlar Gününüzü tebrik ederim.Dünya Emekçi Kadınlar Günü  yıldönümünde ,
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kadını yücelten sözleri  her zaman olduğu gibi yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Başkan 
Emel Şakar


Bursa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
Derya büyüktür ama herkes kabı kadar alır
Sponsorlarımız
Kadın Renktir Sergimiz

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla her yıl 8 Martta  Uluslararası bir etkinlik niteliği kazanmış olan Dünya Kadınlar Günü diğer adıyla Dünya Emekçi Kadınlar Günü , Kadınlar ve Kızlar adına Sivil Farkındalık yaratmak , cinsiyetçi ayrımcılıkla mücadele amaçlı,  insan hakları temelinde kadın hakları hareketinde önemli bir yer tutmaktadır.
Bu anlamlı günün çıkış noktası kabul edilen ve 8 Mart 1857 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerinde 129 kadın tekstil işçisinin haklarını ararken  yanarak can vermesi olayı , aynı zamanda tüm dünyada Kadınlar adına mücadele ateşini yakmıştır.
Resmi ve sivil toplum kuruluşları bünyesinde düzenlenen anma etkinlikleri çerçevesinde ,Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği olarak üyelerimizle birlikte bu anlamlı tarihe bir iz bırakmak istedik. 
Bu amaçla 29.02.2024- 13.03.2024 tarihleri arasında düzenlediğimiz karma sergimizin temasını Kadın olarak belirledik. 
Toplamda 48 üyemizin katkılarıyla 60 ın üzerinde resimle düzenlediğimiz  sergimizde , farklı kadın portreleri  ve  sosyal ve ekonomik yaşamın içerisindeki kadın figürleri ile  eserlerimizde kadını renklerle anlatmaya çalıştık.Bu sebeple sergimizin adını " Kadın Renktir "olarak belirledik.
Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi salonunda 29.02.2024 tarihinde açılışı yapılacak olan ve 13 Mart tarihine kadar gezilebilecek sergimize tüm sanatseverleri bekliyoruz.




Okunma Sayısı: 66


3.145.178.240








DİĞER HABERLER

Bursa Güzel Sanatları Koruma Ve Geliştirme Derneği

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top