banner
Duyurular

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi salonunda 29.02.2024 tarihinde açılışı yapılacak olan ve 13 Mart tarihine kadar gezilebilecek " Kadın Renktir " sergimize sanatseverleri bekliyoruz.


Tüm dünyada kadın hakları ve  cinsiyetçi ayrımcılıkla mücadele adına farkındalık oluşturmak , kadının sosyal statüsünü tanımlamak adına 8 Mart  Dünya Kadınlar Gününüzü tebrik ederim.Dünya Emekçi Kadınlar Günü  yıldönümünde ,
Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kadını yücelten sözleri  her zaman olduğu gibi yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

Başkan 
Emel Şakar


Bursa Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 0   0
EURO 0   0
       
Özlü Sözler
İstemek "istiyorum" demek değil, harekete geçmektir. (A.Maurrois)
Sponsorlarımız
18 Mart Çanakkale Zaferi

Çanakkale Ruhu

Yüzyıllar boyunca pek çok efsaneye konum olmuş ,Anadolu nun Ege Denizi ile kucaklaştığı bu kadim toprakların tarihimizin en büyük ve kanlı mücadelesine tanıklık etmiş olması tesadüf değildir. 
Bu mücadele neticesinde bir ulus  küllerinden  doğan Anka kuşu gibi yeniden var olmuştur. Bu mücadelenin temelinde inanç vardır, sabır vardır, ulaşılması güç bir ideali,  akıl ve cesaretle başarmış olmak vardır.
Öyle hikayeler anlatılır ki herbiri önce yürekleri sızlatır .Oradan  bedenin her hücresine ince ince işler de en son göz pınarlarından yanaklara süzülen bir damla yaş olur akar.
Bu topraklar onlarca yıl sonra bile gezip görenleri farketmeden farklı bir ruh haline sokar.  En ağır şartlarda varoluş mücadelesi vererek zaferi kucaklayan  kahramanların torunlarını  haklı bir gururla titretirken , insan olma onurunu taşıyan herkesi  tuhaf bir hissiyatla sarıp sarmalar.
İşte bu Çanakkale Ruhu dur.
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal in manevi huzurunda saygı ile eğilirken, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

 

Emel Şakar 




Okunma Sayısı: 170


3.139.62.103








DİĞER HABERLER

Bursa Güzel Sanatları Koruma Ve Geliştirme Derneği

© Copyright 2021  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır. | Dernek Sitesi | Köy Sitesi


Top